Als zelf eten en drinken geen vanzelfsprekendheid is, kan het nodig zijn een sonde te plaatsen.
Voorbehouden handeling maag-neussonde inbrengen en verwijderen
Deze handeling is spannend voor de cliënt en daarom ook voor jou als zorggever. We gaan aan de slag om de handeling voor jou en jouw cliënt zo comfortabel mogelijk te maken. We zorgen ervoor dat jij je bekwaam voelt doordat je goed geïnstrueerd en geoefend bent, zodat je kunt vertrouwen op je eigen kunnen. Dat geeft rust.
Geaccrediteerde praktijktoets
Bij ZWOpleidingen krijg je instructie in een goed uitgerust skillslab volgens de laatste richtlijnen en protocollen van Vilans. Het is mogelijk om aan de hand van ingebrachte praktijkvoorbeelden te werken. We werken in een informele sfeer en zorgen voor ruimte om te oefenen en leren van elkaar. We staan altijd klaar om mee te denken en te adviseren wanneer je vragen hebt over het uitvoeren van protocollen in jouw dagelijkse zorgtaken.
Inhoud maag-neussonde inbrengen en verwijderen
- Theorie opfrissen, wat zijn de laatste richtlijnen en protocollen?
- Kennis en vaardigheden opdoen over het inbrengen en verwijderen van een maag-neussonde
- Oefenen met handige technieken die direct van pas komen in jouw dagelijkse zorgpraktijk
- Werken met de nieuwste materialen
- Gelegenheid om te oefenen en vragen te stellen
- Praktijktoets
- Certificaat (indien geslaagd)
- Accreditatiepunt (indien geslaagd)
Eigen skillslabs of bij jou op locatie
Je kunt deze praktijktoets doen in één van onze eigen skillslabs in Hoorn, maar als je met een groep bent, komen we ook naar jouw locatie. Natuurlijk mag je handelingen combineren zodat je hier zo min mogelijk tijd aan kwijt bent.
Vilans protocollen
We geven instructie en we oefenen op basis van de laatste richtlijnen en recente Vilans protocollen. Je toetser is iemand uit de praktijk die graag fungeert als je sparring partner. Hoe sluit je zo goed mogelijk aan bij de bijzonderheden in jouw dagelijkse praktijk?
Ook je theoretische kennis laten toetsen? Klik hier!